Algemeen

Universitair karakter

Sedert enkele jaren is het ziekenhuis erkend als een universitaire dienst, in associatie met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Door de verbinding tussen onderzoek, opleiding en de werkvloer kunnen we kwaliteitsvolle, wetenschappelijk onderbouwde zorg bieden.

Op 4 oktober veranderde het ziekenhuis de naam naar Universitair Psychiatrisch Centrum. Een bekroning van het harde werk van iedereen die hierbij betrokken was en is.

 

Nieuw logo voor Emmaüs en al haar voorzieningen

Emmaüs kreeg een nieuw logo op 1 oktober. Het grafisch bureau Today ontwierp een logo met verschillende kleurenvarianten per voorziening of sector. Die zullen per voorziening ook worden geïntegreerd. Voor ons valt het moment van verandering samen met de naamswijziging.

 

Wat betekent het logo?

De vrucht van de esdoorn noemen we vaak een helikoptertje. De vorm van de vleugels is eenvoudig maar erg opvallend en herkenbaar. Speels, maar tegelijk symmetrisch en evenwichtig. De symboliek van de vleugels vertelt het verhaal van Emmaüs: bewoners en patiënten zijn stuk voor stuk als ‘esdoornvleugels’, op zoek naar vruchtbare grond om veilig te landen en met de hulp van onze medewerkers boven zichzelf uit te groeien.