Congrescentrum De Kleiput
8:30 tot 16:30

De laatste jaren waait er door de psychiatrie een nieuwe, frisse wind voor familie en naastbetrokkenen. Familie waardeert dat ze meer gehoor krijgt en meer betrokken wordt bij de behandeling van hun familielid. Maar alles kan beter.

De uitdaging om met beperkte middelen de patiënt zo efficiënt mogelijk te behandelen doet familie soms tekort. Medewerkers voelen zich nog te vaak oncomfortabel in de omgang met naasten. Daarnaast blijft het voor behandelaars een hele klus het midden te vinden tussen een medisch-psychiatrische invalshoek gericht op het individu en de ruimere blik die nodig is voor een contextgerichte benadering.

Met een tsunami aan ideeën, tips, lezingen, workshops en getuigenissen zet deze studiedag in op verbinding en samenwerking tussen alle betrokkenen. Hiermee werken we aan een verdere opwarming van het ‘psychiatrische klimaat’. Twee graden meer is niet áltijd schadelijk.

Omdat we allemaal familie zijn en familie hebben, gaat er ook speciale aandacht naar familieervaringsdeskundigheid van medewerkers van het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel.

Praktisch

Deelname aan de studiedag, syllabus en lunch inbegrepen, kost
•• 80 euro voor professionelen (gratis voor medewerkers van PZ Duffel)
•• 40 euro voor familieleden aangesloten bij een familievereniging
•• Gratis voor patiënten en studenten

te storten op rekeningnummer BE13 0014 4496 4439 met vermelding van “Studiedag Klimaatopwarming + naam” en dit voor 30 april 2019.

Uw inschrijving is definitief na inschrijving online voor dinsdag 30 april 2019.
https://evenementen.emmaus.be/pzdstudiedagklimaatopwarming